неделя, 13 март 2016 г.

Тема Коли

Здравейте,
отново е понеделник и започваме седмицата с нова тема в новия ни блог. За да видите старите ни теми и идеи ... тук
Ние с Ежко си падаме по всичко що е на колела, а нали трябва да следваме децата си и техните интереси, та затова темата тази седмица е КОЛИ. Пречупете интересите на вашите деца през нашата тема и споделете с нас вашите прекрасни идеи, дори това да е просто една оцветена рисунка, за нас обратната връзка значи много, така разбираме че все пак сме помогнали, мотивирали, ...
Нека това ново местенце стане едно добро помагало за много майки, татковци, баби, лели ...
Нужно е просто да споделите заниманията си под тази публикация или в нашата фейсбук страница
А един от вас ще получи ваучер за 5лв от магазин Ежко Бежко, на случаен принцип.

Ето и нашите предложения, които може също да пробвате и да споделите с нас, дали децата са ги одобрили.

Мама на Ежко

Както писах по горе ние сме фенове на колите и общо взето всеки ден прекарваме в занимания с коли, ето и част от тях...
Паркирахме коли по буквичката на Ежко, но бързо му мина мерака :) Но за по- големи деца, ще е доста интересно.
Къпахме колите, това при нас е често занимание :)
А това занимание ми хрумна съвсем случайно в процеса ни на игра, скривах различни неща в пластелина, дори и коли, и той искаше и пак, и пак, и пак. Затваряше очите и чакаше с нетърпение следващото парче пластелин с изненада в него :) Пробвайте, много ама много интересно е!


Мама Маги


Накъсах един бледозелен и един бледожълт лист на малки листчета и нарисувах с пастели двойки коли в един и същи цвят, по една на съответно зелен и жълт фон. Наредих ги разбъркано пред Веда и показах задачата – да намира по две коли от всеки цвят и да ги отделя.

А тук малката Веда е малък инжинер и строи с мама истинска кола :)

Мама Ани

Както много деца и Бобо е луд по колите. Така тази седмица доста се забавлявахме.
Първо занимание - Направихме си ананас-кола, с гуми от вкусни ябълки, които разбира се не пропуснахме да хапнем! Интересът към колата не беше много голям, но ябълките бяха вкусни.
Второто занимание – колаж . Изрязах коли от хартия и на гърба им сложих двойнолепящо тиксо. На един лист нарисувах улици и той лепеше колите върху тях. Допадна му като игра, като се има предвид , че досега не е проявявал голям интерес към лепене, рисуване и производни.
Трето и четвърто занимание бяха с тати. Разглеждаха списание за коли и си говореха някакви техни си работи… мама не ги разбира и не им се меша. Беше приятно за мама! Преди това бях направила един гараж от кутия за бонбони, с която играхме цяла седмица. Разбира се с тати беше по – интересно да си играят на коли и гаражи.

Това от нас, забавлявайте се! И включете и тати, много е полезно и приятно за всички...

Мама Фани
Първото ни занимание на тема коли беше „тунели“ за затвърждаване на числата до 6. Изрязах „тунели“ от ролки от домакинска хартия и изписах на тях цифрите от 1 до 6. Връчих на децата по една малка количка и те трябваше да минават през тунелите в правилния ред.
Другото ни по-арт занимание беше рисуване с коли. На големи листове капна по няколко капки бои от различни цветове и оставих децата на воля да си „карат“ колите по листа. Получи се доста цветно :)

Мама Ивелина
Ние си направихме следобедна закуска от плодове във формата на автомобил. Много забавен, вкусен и здравословен модел се получи.
Предизвикваме Ви!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар