понеделник, 11 април 2016 г.

Щъркел

Автор Мама на Ежко

Миналата година, както се разхождаме из Копривщица гледаме на един от стълбовете -щъркели. Толкова се зарадвахме с Ежко, започнахме да поскачаме и пеем известната песничка Щъркел шарен дългокрак..... От тогава имаме голям интерес към щъркелите.

Ето че е мой ред да избирам темата, затова ви предизвиквам - ЩЪРКЕЛ.

Проведохме цялата седмица, говорейки за щъркела, гледахме клипче.
Измайсторихме си и костюм на Щъркела и често през седмицата Ежко се превръщаше в птицата, пускахме си песен и пяхме и танцувахме.



За първи път рисувахме в пясък (грис), винаги когато правим нещо му обяснявам предварително. Обясних му, че ще рисуваме как щъркела лети в небето. Първо изрязвахме, като той стоеше до мен, аз обяснявах какво правя, а той все искаше да помага, след това рисувахме щъркели, аз направих тялото и продължих да рисувам клюна и краката, и след малко гледам, че и Ежко взе едното картонче и той започна да рисува, стана много сполучливо, чак ме изненада, но после продължи да си рисува и накрая не се разбираше какво е, но на него му хареса, каза че били облаци. След като картите с полетите на щъркелите бяха готови, пристъпихме към същинската част.
Показах: С пръст минаваме по линията, после правим същото в пясъка.
Хареса му много усещането, доста сполучливо занимание, е първата част не я правеше, но идеята да рисува в пясъка му допадна много.


Мама Маги и Веда

С Веда гледахме как щъркел си хваща жаби и бързо организирахме играта. Направих жабки от зелена хартия и ги пуснахме да плуват в кофичката с вода. Веда беше щъркелът – въоръжена с щипка – и трябваше да лови жаби. Трудно ѝ се получаваше, защото щипката беше доста стегната, а и гоненето на жабите във водата се оказа предизвикателство, но не се отказа. Вероятно за по-големи дечица би било по-добро занимание. Ще се радваме да опитате и да споделите резултати!


Мама Фани
Ние също си направихме щъркели. Изрязах тялото и главата от картон, клюнът от оранжева хартия, а краката и шията са от цветни телени пръчици, които закрепихме с кламери за тялото и главата. После им залепиха "перушина" от малко памук.


Мама Ивелина

Направихме си щъркел на който залепваме с велкро- крилото и човката. Щъркела е част от тиха книжка която ще правя. Направихме си и щъркелче от хартия, което лети вързано с конче. Учихме песничката за щъркел шарен. Много се забавлява с нея. И сама си намира щъркела в книжката с животните и техните звуци.


Това са нашите идеи, Предизвикваме ВИ!!!

Творете, споделете и спечелете!

Наградита ще се теглят на 25. Април, чрез жребий. А те са ваучер за 15лв от магазин Ежко Бежко- дъвени и еко играчки и торбичка или кутия от Знайко Занимайко на тема Земята- наш дом.
Правилата са прости:
Споделете какво сте творили с вашето дете под тази публикация или във фейсбук и се забавлявайте.









Няма коментари:

Публикуване на коментар