понеделник, 18 април 2016 г.

Овца

ОВЦА

(Иван Вазов)

Детенце

Овчице късорока,
овчице плиткоума,
овчице тънконога,
къде така из друма?

Овца

Детенце присмехулче
със дрипаво качулче,
със скъсано цървулче,
отивам си на паша:
на двора сенце няма.
А ти къде?

Детенце

      При мама,
че е сварила каша.

Както вече стана ясно, новото ни предизвикателство е на тема овца. 
Тази седмица за вашето вдъхновение работиха: 
#
Мама Ивелина 
Аз съм ви подготвила идея за малко по-големи дечица. Тъй като дъщеря ми не беше в настроение да се занимава с моите хрумвания а си имаше нейни си много важни занимания (ако искате вярвайте, но и децата на 1.5г. си имат своите предпочитания, настроения и нужда от лично пространство и свобода. Това не го вярвах преди да родя. Признавам си.) аз реших да представя нещо за пораснали деца. Реших да си ушия овца. Моята е розова на бели точки. Детето в мен явно не си е отишло, което ме радва. 
Необходимите материали са малко плат, конец, игла, ножица, химикал и хартия за шаблон, малко вата или памук за пълнеж, малко фантазия, време и много желание. 


#
Мама Фани

"Ние играхме на стригане на овца. Овцата беше един балон, на който нарисувах лице и уши. Поставихме овцата върху едни празни кутии, за да не "бяга" и отгоре я напръсках с пяна за коса (би могло да стане и с пяна за бръснене). После им дадох по една сладоледена пръчица и започна голямото бръснене :) Добро продължение би било после да се залепи с двойно залепящо се тиксо още "вълна" от памук, все едно е пораснала на ново."

#
Мама Магдалена

Тази седмица работехме с памук и лепило.
Първо си направихме стадо овци.
От бяла хартия изрязах четири облачета и Веда ги залепи на цветна хартия, за да си личат. После аз нарисувах глави и крачета и облачетата станаха овчици. Намазахме хубаво телата на овците с лепило, накъсах памук и Веда започна да лепи руното. Накрая, както винаги закачихме готовите овчици на хладилника, за да можем да им се радваме всеки ден.

Втората овца, която си направихме е за игра. 

От парче картон, прегънато на две, изрязах тялото + краката на овцата, а от изрезките – главата, която залепих с лепило към тялото. Сега като се замисля, можеше и да си я изрежа направо с глава, но тогава така ми хрумна. Този път сипахме лепило в купичка и Веда трябваше да топи памука и да го залепва по тялото на овцата. Тъй като се оказа прекалено интересно, спряхме чак когато ни свърши лепилото (или поне така си мислеше Веда) и овцата ни стана доста пухкава. И чудесна за игра. Опитайте и вие и споделете с нас колко много сте се забавлявали!


Това са нашите идеи, Предизвикваме ВИ!!!

Творете, споделете и спечелете!

Наградита ще се теглят на 25. Април, чрез жребий. А те са ваучер за 15лв от магазинЕжко Бежко- дъвени и еко играчки и торбичка или кутия от Знайко Занимайко на тема Земята- наш дом.
Правилата са прости:
Споделете какво сте творили с вашето дете под тази публикация или във фейсбук и се забавлявайте. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар