понеделник, 23 май 2016 г.

Тема Море




На плажа

Златни, златни песъчинки, 
ситни бели раковинки, 
парите ми босите петички, 
боцкате ми голите ръчички, 
аз не искам и да зная! 
Край морето ще играя, 
ще се пръскам с морска пяна 
цяло негърче ще стана! 

Леда Милева 



Ето я и новата ни тема, лятна, весела, засмяна... Морето, любимо място на малки и големи. Пожелаваме ви забавни минути с нашите предложения. 



Мама Магдалена

За първото ни занимание Веда трябваше първо да нарисува със син пастел море, а след това да залепва стикери с лодки. Първоначално аз й подавах стикерите, но впоследствие се оказа, че тя и сама може да си ги отлепва от листчето и аз се оказах излишна.


Второто ни занимание беше с мемори карти. Предимството да имаш дядо художник е, че не се налага да се примиряваш с художническите умения на мама. С Веда помолихме дядо й да ни нарисува двойки еднакви карти с морски символи. В крайна сметка Веда се сдоби с пет чифта карти и трябваше да намира еднаквите и да ги групира. Тази игра се оказа прекалено лесна, а затова и бързо доскуча.


На следващия ден обаче отидохме да видим истинското море. То беше бурно и страшно, но пък беше забавно да търсим по брега нещата от картите от предния ден. А като се прибрахме, извадихме пак картите и сортирахме намерените съкровища - мидичка върху картата с мида, раковини върху картата с раковина и рачешки крачета (не намерихме цял рак) върху картата с рак. Морски кончета и рибки не намерихме, така че тези карти не участваха в играта.



Мама на Ежко

Темата тази седмица е море, аз заложих изцяло на сензорната игра. Това е еко почва, която поема водата и е страхотно забавление, бих казала за цялото семейство. Не е баш по темата, но пак си е вода. Голяма игра падна, първо с непорасналите топчета, гонихме ги по масата, връщахме в купата, мачкахме, плискахме, леле кеф отвсякъде, накрая целите влезнахме. Препоръчвам на всички, които не са пробвали...















Мама Ани

Морско ни е, макар тази година още да не сме стигнали до морето. Нашето занимание представляваше добре познатата ни дъска вкъщи и картинките, които подреждаме върху нея. Тази седмица с морска тема. Показахме как се пише МОРЕ, какви животни има вътре. Разбрахме как хората се движат по водата, с яхта или уиндсърф. Разказахме си и как семействата ходят на палатки на плажа или покрай морето, за да си починат и позабавляват.

С нетърпение чакаме и тазгодишното посещение на плажа!

Поздрави от миналогодишното ни септемврийско море



Очакваме и вашите предложения!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар